Vernis pictura

Vernis pictura


Aplicarea vernisului este una din cele mai importante etape ale unei lucrari de pictura. In aceasta etapa exista cateva detalii la care e bine sa ai grija astfel incat sa nu risti formarea bulelor de aer in acest strat sau aplicarea unui strat prea gros. E foarte important sa astepti ca pictura sa fie extrem de bine uscata inainte sa aplici stratul de vernis. Acest strat protector de vernis poate crapa in timp, daca inca exista umezeala in culoarea de pe tablou.


Si in cazul vernisurilor ai la dispozitie produse care vor oferi picturii tale efecte – aici este vorba de efect anti-uv, de crapare, de imbatranire, lucios, mat, rezistent la apa, transparent sau cu tenta de patina. Exista vernisuri special realizate pentru a fi aplicate pe acrilic, pe acuarela, pe carbune/ pasteluri sau pe culori de ulei.


In general, exista doua tipuri de vernis – unul care poate fi aplicat cu pensula si vernis spray. Vernisul spray iti permite sa aplici straturi fine, care sa nu lase urme. Vernisul care se aplica cu pensula este mai des intalnit si se recomanda sa fie aplicat de la 1 la 3 straturi. Intre fiecare aplicare – fie cu vernis spray, fie cu vernis clasic, e absolut necesar sa astepti uscarea stratului anterior.