Sevalete pictura

Sevalete din lemn pentru pictura


Beneficiile folosirii unui sevalet la pictura incep cu pozitia corecta a corpului, in timp ce lucrezi. Atunci cand petreci mai multe ore in fata panzei, e important ca pozitia corpului tau sa fie cat mai relaxata si comoda. Pe langa acest tip de beneficiu, folosirea unui sevalet mai aduce si imbunatatiri asupra pespectivei. Vei putea analiza diferitele etape ale lucrarii tale din diferite unghiuri si la diferite distante.


Alege-ti sevaletul pictura in functie de dimensiunile picturilor la care vei lucra. Sevaletele realizate special pentru ateliere sunt greu de transportat, dar au mai multe functionalitati care iti vor fi de ajutor la lucru.


In ceea ce priveste tipul de lemn din care este realizat un sevalet, lemnul de fag este printre cele mai populare. Poti trata lemnul cu ulei de in, pentru a te asigura ca lemnul nu se deformeaza in timp.


In categoria de sevalete pictura, poti alege produse in functie de inaltimea maxima a panzei – sub 100 de centimetri, de la 100 centimetri la 150 cm sau peste 150 de centimetri, in functie de materialul din care este confectionat – lemn sau aluminiu sau de tipul sevaletului. Dupa tipul sevaletului, gasesti sevalete de atelier, de camera, de camp, pentru copii, de masa sau de prezentare dar si cutii pentru a depozita sau transporta sevaletul.