Quilling

Quilling


Istoria acestei arte de modelare hartie quilling incepe o data cu aparitia hartiei. Dat fiind faptul ca materialul nu este unul foarte rezistent, in muzee nu s-au pastrat decat obiecte decorate prin aceasta tehnica care dateaza din secolele 17 -18. Se pare ca inca din secolul 15, calugaritele din Franta si Italia foloseau quilling-ul pentru a infrumuseta cartile religioase sau obiectele de cult.
Aceasta tehnica de modelare a hartiei prin rulare are mai multe denumiri, printre care si filigran si necesita instrumente specializate, adica acul de quilling (sau un betisor de rasucire cu capat bifurcat) si hartia fasii colorata. Mai ai nevoie de o plata de pluta, daca vrei sa montezi lucrarea pe ea, de sablon cu cercuri si de adeziv.


Accesorii quilling


Pe masura ce avansezi si deprinzi toate detaliile tehnicii quilling, mai poti folosi sabloane cu diferite forme 2d si 3d, penseta de precizie, ondulator de hartie, pieptene de quilling si un lac acrilic pe baza de apa – pe care il poti aplica la finalul lucrarii, pentru a-i oferi acesteia luciu si protectie.


Exercitii quilling incepatori


Pentru inceput, poti realiza cerc strans, cerc lejer quilling, o picatura, o aripa, forma unei frunze sau un semicerc, dar si o forma de inima, triunghi sau patrat.