Panza pictura si carton panzat

Panza pictura


Atunci cand te decizi asupra unui tip de panza pictura, exista mai multe variabile pe care trebuie sa le ai in vedere. Prima variabila importanta se refera la materialul din care e facut panza pictura, decizie care va avea un impact important asupra felului in care va arata culoarea si asupra aspectului final general al lucrarii tale. Unele panze vor avea o capacitate mare de absorbtie, altele nu si este important si cum pregatesti panza folosind de exemplu un primer/grund. Ce mai este important atunci cand alegi panza pictura – materialul, greutatea panzei, densitatea materialului, culorile folosite – ulei sau acrilic.


Panza pictura bumbac


O panza pictura bumbac va avea un cost mai mic, este usor de intins si va putea fi folosita pentru montajul pe sasiu (cu mentiunea ca bumbacul nu este o fibra foarte tare, deci trebuie sa ai grija la tensiunea rezultata dupa montaj, pentru a nu risca ruperea panzei)


Panza pictura iuta


Iuta are o fibra mai groasa si mai rezistenta. In categoria panza pictura ProfiArt gasesti panza pictura iuta la greutatea de 500 g/mp. Datorita acestor calitati, este recomandata picturilor mari. In general cu cat este mai grea panza, cu atat mai bine va rezista atunci cand este intinsa pe sasiu de pictura.


Carton panzat pictura


In oferta noastra mai poti gasi si carton panzat, o solutie buna mai ales pentru lucrarile mici. Acest material iti va oferi atat rezistenta potrivita cat si o textura permisiva, pe care poti lucra cu diferite tipuri de culori.