Mozaic si accesorii

Tehnica mozaicului


Decorarea suprafetelor folosind tehnica mozaicului poate avea rezultate cu adevarat impresionante. Mozaicul este o tehnica prin care asamblezi o anumita imagine sau reprezentare din fragmente cubice colorate, fixate impreuna cu un tip de adeziv (ciment, mastic, etc.). Materialele folosite in tehnica mozaicului sunt din marmura, din gresie, din ceramica smaltuita sau sticla colorata. Poti realiza folosind tehnica mozaicului, obiecte de decor, cum ar fi rame de oglinda sau rame de fotografie, o vaza de sticla sau lucrari mixed media, in care mozaicul sa fie combinat cu alte tipuri de tehnici.
In oferta ProfiArt de materiale pentru tehnica mozaicului gasesti si mozaic marmura in culori diferite – rosa porto, emerald green, verde luz, emperador, botticino, nero marquina si alte variante dar si materiale inedite – mozaic cu foita de aur, mozaic sticla de murano, mozaic ceraton, mozaic pepite de sticla, mozaic ceramica dar si diferite chituri, ulei sau ceara pentru marmura si accesorii pentru lucrul cu tehnica mozaicului, cum ar fi ochelari de protectie, pensete pentru manevrarea pieselor de mozaic, cleste pentru mozaic, etc.


Despre tehnica mozaicului


Tehnica mozaicului este o tehnica decorativa care are o istorie foarte lunga. Cele mai vechi mozaicuri sunt pastrate din antichitate si s-au gasit in Mesopotamia, fiind impartite in mai multe categorii – mozaicuri de paviment, mozaicuri murale, etc.