Culori de ulei

Culori de ulei si seturi de culori de ulei pentru pictura


Uleiurile reprezinta un tip de culori cu uscare lenta, fabricate dintr-o suspensie de pigmenti in ulei ce se va usca, de regula ulei de in. Vascozitatea culorilor de ulei variaza in functie de cantittea de solvent ce se adauga in acestea. Solventul poate fi white spirit sau terebentina, de asemenea se poate adauga un vernis pentru diferite efecte (ex. cresterea stralucitii culorilor de ulei).


Culorile de ulei sunt folosite in Europa incepand cu sec.XII, pentru decoratiuni simple, dar vor fi adoptate ca tehnica pe scara larga abia in sec.XV.


Datorita proprietatii de uscare lenta a culorilor de ulei, artistii pot lucra gradual. Culori cu uscare rapida, precum tempera nu permiteau aplicarea corectiilor sau a unor schimbari pe lucrari. Dezavantajul picturilor in culori de ulei il reprezinta faptul ca uscarea completa se produce in luni, sau chiar ani.
Culorile de ulei se amesteca foarte bine intre ele, facand posibile variatii multiple de culoare sau aplicatea de lumini si umbre pe lucrare.


Culori ulei de la marci de top


Daca vrei sa iti realizezi singur propriul set de culori ulei pentru pictura, poti sa alegi din produse excelente, de la marci de top la nivel international. Poti testa culori ulei Schmincke (trei game disponibile la bucata – Schmincke College, Norma si Mussini), culori ulei rusesti Ladoga sau Sonnet, variantele extra fine din gama Master Class sau culori ulei XL Studio (de la producatorul francez Pebeo).